A nyár öt pillanata

Nem tudom, ki hogy vagy vele, de én a magam részéről már nagyon várom a jó időt! Ugyan a tavaszt is szeretem, de a kedvenc évszakom mégis a nyár, a nagy fürdések, napozások, bulik, valamint a lenge kisruhák és nyitott szandálok időszaka. Ezért - ugyan még csak február vége van - próbálok egy kis "nyarat csinálni" itt a blogon, a nagy vállalkozásban pedig a legismertebb divattervezők 2012-es nyári kollekcióinak kampányfotói lesznek segítségemre.

Louis Vuitton: 

A divatház a napfényes Mexikót választotta kampányképeinek színhelyéül, ahol a modell, Poppy Delevigne a Louis Vuitton legszebb nyári kiegészítőivel pózol a kamerának. Az egzotikus környezet, a türkizkék Karib-tenger, a pálmafák egészen különleges (szívet melengető!) hangulatot árasztanak, melyben jól érvényesülnek a csodálatos LV fürdőruhák, napszemüvegek, strandszatyrok. Az idei kollekció "furcsasága", hogy a korábbi évekkel ellentétben, most a hordhatóság volt az elsődleges szempont a kiegészítők megalkotásánál, nem törekedtek annyira a luxusra, az eleganciára.





Salvatore Ferragamo:

Az olasz divatház szintén a türkizkék tengerre szavazott, amikor megalkotta kampányfotóit. Gisele Bündchen szupermodell (aki egyébként a Versace nyári kollekciójának arca is) csodás Ferragamo maxiruhákat, táskákat és szandálokat visel a képeken, amelyek - azzal együtt, hogy nagyon elegánsak - számomra kicsit hippisnek tűnnek.





Dolce & Gabbana:

Az olasz tervezőpáros fotóit szeretem a legjobban az eddig megjelent nyári kampányképek közül. A fotósorozat egy dél-olasz család életét mutatja be, középpontban Monica Bellucci színésznővel, aki nem most dolgozott először a tervezőkkel, nagy rajongója a márkának. A háttérként szolgáló tengert, a csodás olasz tájat és Monica szépségét a D&G könnyed nyári öltözékei, fürdőruhái teszik teljessé. Személyes kedvencem az utolsó, lépcsős kép, annyira jó a hangulata!







Pull & Bear:

Másik kedvenc fotósorozatom a Pull & Bear nyári kollekciójához készült. A kiindulópont itt is ugyanaz: mediterrán hangulat, szenvedélyes emberek, szép ruhák. A szemet gyönyörködtető képeken nincsenek háttérbe szorítva az öltözékek, sőt, minden darab arra csábít, hogy megvegyem. A színek tekintetében továbbra is tart a fagyis árnyalatok egyeduralma, csodálatos vaníliasárgák, babakékek és púderrózsaszínek kerültek be a kollekcióba. Nagyon tetszik a homokban fekvős fotó, valamint a hintás is, amelyet több kritika ért azzal kapcsolatban, hogy a Chanel nyári kampányképének lekoppintása. Tényleg van hasonlóság, de nekem a Pull & Bear fotója jobban tetszik. Ezután a sorozat után mostmár tényleg mindennél jobban várom a nyarat!










Marni:

Végül a képek mellé egy kis videó is, amely a Marni - H & M kollekcióhoz készült és Sophia Coppola készített. A rendezőnő tudja, mivel lehet levenni a lábukról a nőket: Marokkó, egy hangulatos ház, romantikus nyári éjszaka, Marni ruhák, mi kell még?


Read More

Modellek smink nélkül

Hamarosan napvilágot lát a modellcastingokat vezető Douglas Perett "Wild Things" című, limitált kiadású fotóalbuma. A mindössze 250 példányban nyomtatott kötet különlegessége az a polaroidsorozat, mely a világ legszebb modelljeit mutatja be egy kicsit más megvilágításba helyezve, smink nélkül, természetesen. A fotókon sokkal emberibb, kislányosabb arcukat mutatják a modellek, így jobban is hasonlítanak ránk, halandó emberekre, ahogy kócos hajjal, álmos szemmel "pózolnak" a kamera előtt. A szupermodelleknél a tökéletes test nem elég, ahhoz, hogy valaki a világ legjobbjai közé kerüljön szükséges, - a képeken a rengeteg smink és retus nélkül is érezhető - kisugárzás.  A Victoria's Secret angyalkáitól kezdve a legfelkapottabb sztármodelleken át egészen büszkeségünkig, Mihalik Enikőig a szakma krémje meg van örökítve Perett könyvében, amelyet valószínűleg hamar el fognak kapkodni az érdeklődők. Az alábbi képeket azért szerkesztettem, hogy össze lehessen hasonlítani az "eredeti" és a kisminkelt, kiretusált modelleket.

Abbey Lee Kershaw


Arizona Muse


Candice Swanepoel

Daisy Lowe


Lindsey Wixson


Mihalik Enikő


Miranda Kerr


Rosie Huntington-Whiteley

Chanel Iman

Read More

Grammy 2012

Szeretem a különböző zenei vagy filmes díjátadókat, vörösszőnyeges eseményeket, mert ilyenkor egy egészen más nézőpontból lehet megcsodálni a divatházak ruhakölteményeit, mint egy egyszerű divatbemutatón. Ezeken az átadókon ugyanis átlagos testalkatú, húsvér nők viselik a magasszabászat remekeit, nem pedig csontsovány modellek, így sokkal jobban el tudom képzelni én magam is, hogy állhatna rajtam az adott ruha. A 2012-es Grammy díjátadón is szebbnél szebb estélyik tűntek fel, emellett természetesen (mint mindig) szép számmal voltak melléfogások is. A ruhák szabása tekintetében a hosszú, földig érő darabok domináltak, melyeket vagy a rafinált pántok, vagy a gyönyörű minták dobtak fel. A színeknél a fekete volt a legnépszerűbb, amelyet alapesetben is előszeretettel viselnek a sztárok az elegáns eseményeken, most Whitney Houston halála miatt szomorú aktualitást is kapott, hiszen sok zenész ezzel tisztelgett az elhunyt énekesnő emléke előtt.

Rihanna ruhája nagy kedvencem a Grammy Gáláról. Fekete, merész szabású Giorgio Armani estélyije tökéletesen illett az énekesnő karcsú alakjára. Tetszenek a kiegészítők, valamint a - Rihannához képest - visszafogottabb smink, csak a hajjal nem tudok mit kezdeni. Összességében mégis ez az összeállítást tetszett a legjobban.


Az este folyamán díjesőben részesülő Adele szintén fekete Giorgio Armani-t választott, ő azonban a visszafogottabb stílust képviselte. Csillogó gyöngyökkel kivarrt ruhája elegánsan mutatott a vörösszőnyegen. Az ötvenes éveket idéző sminkjéért és frizurájáért pedig külön dicséret jár!


Kate Perry ezen az estén tetszett is, meg nem is. Babakék Elie Saab Couture ruhája - ahogy az egész couture kollekció - mesés. Ettől a frizurától azonban képtelen vagyok elvonatkoztatni, lerontja az egész összképet, pedig az estélyi nemcsak csodaszép, de tökéletesen is áll Katy hibátlan alakján.


Nem szeretem Taylor Swift-et. Hideg/rideg szépség és nem tartom túl kreatívnak a vörösszőnyeges ruhaválasztásait sem, hiszen mindig királylánynak öltözik. Ez az idei Grammy-n sem volt másképp, azonban az általa viselt Zuhair Murad ruhába egyszerűen beleszerettem! Klasszikus vonalú estélyijét a felsőrész és a csillogó arany mintázat teszi különlegessé, amely egy kis görögös, bizánci hangulatot varázsol a ruhának.


Taylor-hoz hasonlóan Kelly Osbourne is egy arany csodát választott. Tony Ward elegánsan csillogó estélyije hibátlanul áll a sztáron, régi hollywood-i dívák stílusát idézi, egyedül a frizurát tudnám feledni!


A kritikusok nem voltak elragadtatva Jessie J fémesen csillogó ezüst Julien Macdonald estélyijétől, egyenesen "két lábon járó diszkógömb"-nek csúfolták, pedig szerintem nem volt rossz választás a ruha! Illik Jessie fekete hajához, jól mutat a vörösszőnyegen és nem éppen hétköznapi megjelenést nyújt viselőjének.


Kelly Rowland is támadások kereszttüzébe került Alberta Ferretti estélyije miatt, amit nem igazán értek, mert szerintem az este egyik legszebb ruháját viselte, a púderrózsaszín árnyalat tökéletesen illett a bőréhez, az ezüst minták pedig csak még különlegesebbé teszik a klasszikus öltözéket.


Akik szerint Kelly Rowland ruhája túl hétköznapi, visszafogott, annak valószínűleg tetszeni fog Nicki Minaj "Versace Piroskája". Hát erre nem tudok mit mondani. Ha az estélyije alapján nem lenne világos valakinek, az arcán egyértelműen látszik, hogy nincs minden rendben vele.


Read More

Interjú Nemesi Anna ékszertervezővel

Annak ellenére, hogy Nemesi Anna csak néhány éve kezdett el komolyabban foglalkozni az ékszertervezéssel, máris nagy népszerűségnek örvendenek az általa tervezett csodaszép kiegészítők. Több csoportos kiállítást követően, 2011-ben "Első látásra" címmel önállóan is bemutatta alkotásait a nagyközönségnek. Annát erről a nem mindennapi szakmáról, valamint saját márkájáról, a Nemesi Anna Jewellery-ről kérdezgettem.


-Mióta érdekel az ékszerkészítés világa?
-Már egészen kiskoromban kapcsolatba kerültem az ékszerekkel, fémekkel. Apukám, Nemesi Attila, ötvös iparművész, úgyhogy már gyerekként belecsöppentem a fémmegmunkálás különleges világába. Egy ötvös műhely mindenki számára izgalmas lehet, pláne egy gyereknek, így aztán a bátyámmal sok időt töltöttünk ott. Hajlítgattuk az alumíniumgyűrűket, fűrészeltünk, kalapáltunk.


-Hogyan jellemeznéd az általad tervezett kiegészítők stílusát?
-Nem szívesen sorolnám be egy stílusba az ékszereimet. Egyrészt, mert szerintem eléggé különbözőek, másrészt pedig nemrég kezdtem a szakmát, korai lenne még bármilyen stílus mellé letenni a voksomat. Remélhetőleg sokféle dolgot fogok még csinálni, úgyhogy erre a kérdésre térjünk vissza majd pár év múlva!


-Milyen anyagokkal dolgozol?
-Főként ezüsttel dolgozom, de ha a megrendelő úgy kívánja arannyal, fehérarannyal, esetenként pedig rozsdamentes acéllal is, amivel szívesen foglalkoznék többet, de sajnos a kézi megmunkálhatósága nagyon nehéz.




-Hogy zajlik a munka folyamata?
-Amellett, hogy kollekciókat készítek, sokat dolgozom megrendelésre. A megrendelő elmondja, hogy mit szeretne, néha egész konkrét elképzelésekkel keresnek meg, máskor pedig csak egy ötlettel és rám bízzák, hogy hogyan valósítom meg. Ilyenkor többféle tervet készítek, amikből kiválaszthatja a neki tetszőt. A lényeg mindig ugyanaz: a végén egy elégedett vásárlóval álljak szemben. Készült már így szerencse és eljegyzési gyűrű, valamint agár medál vagy várost formáló mandzsetta gomb is.



-Közeledik a Valentin nap. Készülsz különleges ékszerekkel erre az alkalomra?
-Őszintén szólva nem vagyok a Valentin nap híve. Sosem értettem, nekem ez amolyan erőltetett, műanyag ünnep. Akit szeretünk, azt mindennap szeretjük, nem? Olyan ez mint a gyereknap, azt sem tartottuk meg soha. Mikor reklamáltunk a bátyámmal, a szüleim mindig azt mondták, nálunk mindennap gyereknap. És igazuk volt. Idén azért csináltam egy minikollekciót. Egyszerű és letisztult formákkal, szerintem szép és ízléses ajándék lehet annak, akit szeretünk. Nemcsak Valentin napra.




-Van valamilyen álmod, terved, amit a közeljövőben meg szeretnél valósítani?
-Legnagyobb álmom egy csodaszép saját üzlet. Majd, egyszer, valamikor... Közelebbi tervek közt szerepel, hogy beköltöztetem a műhelyemet a belvárosba, és kialakítok egy csöppnyi kis bemutatótermet. Lenne egy saját kis központi helyen lévő főhadiszállásom, ahol fogadhatnám a megrendelőket, vagy ha valaki szeretné megtekinteni az ékszereket, akkor ott megtehetné. Úgy néz ki, ez tavasszal összejön...


-Az érdeklődők hol tudják megvásárolni a Nemesi Anna Jewellery termékeit?
-Jelenleg három üzletben találhatók meg az ékszereim. A Művész moziban található Gyöngyhalász boltban, az Ourstyle Boutique-ban (ami most költözött be a Henszlmann Imre utcába), illetve a Rododendron Art & Design Shop-ban. Vagy keressetek engem! :)




Nemesi Anna Jewellery weboldal: www.nemesi.hu

Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nemesi-Anna-Jewellery/117296431627861

Read More

Divatos finomságok

Ebben a hideg, borús időben mi tudná az ember szívét, lelkét jobban felmelegíteni, mint az édesség! Bizonyított tény, hogy ezek a finomságok jó hatással vannak a boldogsághormonjainkra, éppen ezért télen sokkal többet "bűnözünk" és gyakrabban elcsábítanak minket a sütik, csokik. A mai bejegyzésemben összegyűjtöttem, az utóbbi években miként jelentek meg az édességek a divat világában. Vigyázat! Könnyen éhes lehet tőle az ember!


A bejegyzés ötletét a Cupcakes & Cashmere blog kreatív fotói adták. A blogger gyönyörű designer cipőket állított párhuzamba finomságokkal. Így például Christian Louboutin klasszikus cipellőjének a Haribo Berries gumicukrai felelnek meg, de találni az M & M's és Jelly Belly hasonmásokat is.



A Mulberry 2012-es tavaszi-nyári kollekciójának kampányfotói szintén az édességek világába repítenek minket. Az idén trendi fagylaltszín dominál a ruhák esetében, a minden nyáron divatos fagyik meg a háttérben! De a hatalmas tölcsérek mellett cukorbotokat, cukorszórást és jégkrém pálcikákat is találunk, természetesen életnagyságban. A kampányképek elkövetője Tim Walken divatfotós.



A koreai Vogue Girl 2011-es áprilisi számában "The queen and the cakes" címmel láthatunk szemet gyönyörködtető fotósorozatot. Ez esetben nem is annyira a ruhán, mind inkább az enteriőrön van a hangsúly, a csodálatos háttér miatt csak másodlagos, mit is visel a modell. A képek hangulatát egyértelműen Sophia Coppola Marie Antoinette-je ihlette, de erről később még részletesebben fogok írni.



Terry Richardson, a botrányos divatfotós a Vogue Paris számára készített fagyizós/sütizős képeket. A ékszereket bemutató modell, miközben Yves Saint Laurent és Cartier csodákban pózol, elszürcsöl egy Starbucks turmixot, eszik egy muffint vagy elnyal egy fagyit. A képek - a fotós sajátos stílusára jellemző módon - nagyon emberiek, mintha csak mi készítettük volna az egyik barátnőnkről sütizés közben.



Amellett, hogy rengeteg csodálatos fotósorozat kiegészítői a különböző finomságok, van, amikor melléfognak velük. A 2008-as Tokiói Divathét alkalmával megrendezett Tokyo Sweet Collection Show-n lehetett látni egy-két érdekesebb, viccesebb darabot. Az édességek által inspirált kollekció kiegészítőit különösen bizarrnak találtam, például a macaron-kalapot, vagy azt a fejfedőt, amely tulajdonképpen egy hatalmas torta volt.



Végül jöjjön az a film, amely sok-sok divatfotóra, tervezőre és cukrászra is hatással volt, a Sophia Coppola által rendezett Marie Antoinette. A királyné költekező, gondtalan életét mi mással is lehetett volna jobban bemutatni, mint azokkal a dolgokkal, amelyeket a nők annyira szeretnek: drága ruhák, ékszerek, frizurák, édességek. A filmben folyik a pezsgő, eszik a szebbnél szebb süteményeket, tortákat (amelyek a régi francia cukrászat, a Ladurée remekei) és próbálgatják a csodás rokokó ruhakölteményeket (a jelmeztervező Oscar-díjat kapott). A film hangulata sokakat elvarázsolt, hiszen a bemutatója után sorra jelentek meg az általa ihletett divatanyagok, jöttek létre ezzel a stílussal foglalkozó blogok és természetesen a Vogue is lecsapott rá, egy fotózás erejéig.



Read More