Fesztiváltrendek 2012

A nyár a nagy zenei fesztiválok időszaka, amikor talán egy kicsit jobban meg tudjuk mutatni egyedi öltözködési stílusunkat, mint a szürke hétköznapokban. Az alábbi bejegyzésben négy különböző fesztiválszettet állítottam össze, melyek nemcsak idén, hanem szinte minden évben nagy népszerűségnek örvendenek.

Hippi:

Woodstock óta a hippi stílusú fiúk-lányok elmaradhatatlan szereplői a fesztiváloknak. 2012-ben sincs ez másképpen, sőt! Az utóbbi 1-2 évben olyan felkapott lett a flower power, hogy ha körbenézünk egy mai zenei fesztiválon, gyakran úgy érezhetjük magunkat, mintha a ’69-es Woodstockban lennénk. Az öltözék alapdarabja egy hosszú, virágos maxiruha, melyet színben hozzáillő saruval párosítottam. A kiegészítőknél is törekedtem az árnyalatok harmóniájára, valamint arra, hogy mindegyik természetes anyagból készüljön, mint amilyen a toll, vagy a szalma.



Rockos:

A hippik mellett hozzátartoznak a fesztiválokhoz a rockerek is, akiknek stílusa az elmúlt években valódi trenddé vált. Ezért nem meglepő, hogy egyre gyakrabban találkozni vagány, rockos, ugyanakkor mégis nőies összeállításokkal is a koncerteken, fesztiválokon. A kiindulási alap egy fekete, rojtos ujjatlan póló, melyet egy koponya díszít. Nagyon népszerűek idén nyáron az ilyen felsők, szinte minden nagyobb ruhamárka üzletében találkozni halálfejes, csontvázas, vagy hasonló darabokkal. Mellé arany szegecses farmershortot és hozzá passzoló karkötőt választottam . Hogy nőiesebb legyen az összkép, bakancs helyett fekete Vans tornacipő és egy elegánsabb táska egészíti ki a szettet.



Galaxy:

2012 az űrutazás éve, legalábbis ami a divatot illeti! Nemcsak külföldön, de már itthon is hódítanak a galaxisos, csillagködös, „űrmintás” darabok, melyek népszerűsége a Black Milk Clothing csodaszép ruháinak is köszönhető. A fesztivál szettben egy fekete-lila galaxisos leggings-t és egy színben és mintázatban hozzáillő felsőrészt társítottam össze. Ezt az összeállítást egészíti ki a klasszikus fekete Converse tornacipő, valamint egy sportosabb fekete táska. Hogy teljes legyen a galaxisos összkép, csillagokkal díszített karkötőt választottam hozzá.



Sportos:

A fesztiválokon a kényelem a legfontosabb szempont, ezért sokan ilyenkor a sportosabb, egyszerűbb öltözékeket választják. Csőfarmerrel és egy fekete kapucnis pulcsival nem nagyon lehet melléfogni. Ha színben passzoló tornacipővel, hátizsákkal és sapkával egészítjük ki a szettet, akkor még trendibb lehet az összeállítás. A kiegészítőket, ékszereket nem kell túlzásba vinni, elég egy egyszerű fekete karkötő vagy óra is.


Read More