4 kabát őszre

Sajnos vége a jó időnek és végérvényesen beköszöntött a hűvös őszi időjárás! Lassan elő kell venni a vastagabb, téliesebb kabátjainkat, ha nem szeretnénk fázni. Erre az átmeneti időszakra szeretnék ajánlani néhány kabátot, a stílusában hozzájuk illő nadrágokkal, kiegészítőkkel együtt.


Az első összeállítás középpontjában egy vagány fekete motorosdzseki áll. Puha, fehér bélése miatt a hűvösebb őszi napokon is bátran lehet viselni, bár - mivel rövid állású - érdemes a derekunkat óvni valamivel a hidegtől. Sötét árnyalatú farmernadrágot, fekete bakancsot és sportosabb hátizsákot választottam a szetthez, melyet egy vagány sapka tesz teljessé. 



A második összeállítást a melegebb, vagy legalábbis enyhébb, napsütéses őszi napokra ajánlom. Középpontjában egy - az ősz színeit idéző - poncho áll, melyhez színben harmonizáló kiegészítőket választottam. A klasszikus farmernadrág mellé indián stílusú szalmatáskát és vajszínű csizmát ajánlok. A természet színeit idéző szettet arany ékszerekkel lehet kiegészíteni. 




A harmadik egy elegánsabb, az idősebb korosztály számára is ideális összeállítás, melynek alapdarabja egy klasszikus színű és fazonú trench coat.
Barna kosztümnadrágot választottam hozzá, magassarkú csizmával. A táska barna-arany színei jól harmonizálnak mind a kabát, mind a nadrág színeivel, a csillogó kendő pedig eleganciát, "ünnepélyességet" kölcsönöz az összeállításnak. 




A negyedik szett alapja egy halvány rózsaszín (a téli szezon slágerszíne!) puha kabát, melyhez egy csajosabb összeállítást álmodtam meg. A világos kabáthoz fehér farmernadrágot választottam, ezért esős időben nem ajánlott ennek a szettnek a viselése! Hozzá pedig egy sötétebb pink árnyalatú csizmát és táskát, valamint színben passzoló, elegánsabb kendőt társítottam.


Read More

DIY: Halloween töklámpás

A mai bejegyzésem nem kapcsolódik szorosan a divat világához, de aktualitása miatt nem hagyhattam ki ezt a cikket! Még nem késő, hogy Ti is elkészítsétek a halloweeni töklámpás dekorációt! Csak egy sütőtök, egy ceruza, egy kanál és egy kés szükséges hozzá.



Először álmodjuk meg a tök arcát! A mi döntésünktől függ, hogy haragos lesz vagy inkább rémisztő, kedves arcú vagy vicces. Ha kitaláltuk, a tervezett arcot rajzoljuk rá ceruzával a tök egyik oldalára! Ezután a tetején rajzoljunk egy kört, ez lesz majd a tök kalapja. 



A tök tetején lévő kört késsel vágjuk ki és óvatosan vegyük le a "fejéről" a kalapot. Így betekintés nyerhetünk a belsejébe, melyből egy kanál segítségével szedjük ki a magokat és a húsát. Finom és egészséges rágcsálnivaló készíthető, ha a kikanalazott magokat pici olajjal és sóval a sütőbe tesszük kb. 1 órára!


Ezt követően a megrajzolt vonalak mentén óvatosan, de erőteljes mozdulatokkal faragjuk ki a tök arcát. Végül helyezzünk a tök belsejébe gyertyát, gyújtsuk meg és rakjuk vissza a tetejét. Éjszaka csodaszépen világít, nagyon különleges hangulata van! 




Read More