2012. október 11., csütörtök

Marie Claire Fashion Days 2012 - New Generation


Míg előző bejegyzésemben a Marie Claire Fashion Days-en bemutatkozó legfiatalabb divattervező-generációról írtam, most következzenek a "New Generation" tagjainak őszi-téli kollekciói. Az Ő nevük már ismerősebb lehet a magyar divatéletben kevésbé jártasak számára is, hiszen saját showroom-al rendelkeznek, emellett ruháik gyakran tűnnek fel hazai és külföldi divatmagazinok oldalain is. 

Anh Tuan: 

"Az idei őszi-téli szezonban is hordható kollekciót terveztem, olyan darabokat, amelyek minden szituációban megállják a helyüket." - nyilatkozta a vietnámi származású tervező legújabb ruháiról. Ezért kedveltem meg én is az Anh Tuan márkát, mert az elmúlt évek kollekcióiban kivétel nélkül mindig a hétköznapokon is viselhető, ám mégis elegáns és magas minőségű darabokkal találkoztam. Ebben az évben az erős és titokzatos nők inspirálták a tervezőt, ez magyarázza a fekete szín dominanciáját, valamint az olyan nemes anyagok használatát, mint a kasmír, a bőr, a selyem. PART/APART néven külön táskakollekciót is tervezett, melyet a bizánci mozaikművészet részletgazdagsága ihletett. Ahogy eddig minden évben, úgy most sem kellett csalódnom az Anh Tuan-ban! 






Daniel Benus: 

A Benus Dani által tervezett férfikollekció darabjaiban szintén a hordhatóságuk tetszett legjobban. A fő irányvonalat, a military stílust a tervező igyekezett elegánsabbá, szigorúbbá tenni, ugyankkor ezzel párhuzamosan "...egy intenzívebb, nagyvonalúbb hangvétel.." is érezhető. A kollekciót az évszaknak megfelelő anyag- (kötött anyag, bőr, gyapjú) és színhasználat (fekete, szürke, zöld) jellemzi. 





Dora Abodi:

Abodi Dóra legújabb -"Titkos rétegek" fantázianevű - kollekciójában, a "sötét, árnyékos, vadállatok lakta, végtelen erdélyi rengetegek borongós hangulatát ötvözi a bizánci uralkodók pompájával..." Ez a jellemzés valóban megállja a helyét, akár a ruhák anyagát (szőrme, toll, kötött anyagok), akár a színvilágot (fekete, sötétkék, fűzöld, bordó, piros, de természetesen az arany is) vagy a díszítettséget nézzük. Az idei kollekció - hasonlóan az eddigiekhez - szemet gyönyörködtető látványt nyújt. Csodásak a feltűnő színű, csillogó, gazdagon díszített ruhák, ugyanakkor kevéssé tudom elképzelni, hogy az események és a divatmagazin-fotózások mellett mennyire hordhatóak az általa tervezett darabok. 








Dora Mojzes:

Mojzes Dóra őszi-téli kollekcióját a Prometheus című film inspirálta. Ahogyan Ő fogalmazott: "Olyan ruhákat szerettem volna tervezni, amelyeknek olyan hatásuk van, mint ha a viselőjük nem e világi lenne." Tetszett, hogy a tervező az anyagok közül idén sem hagyta ki a bőrt, mivel így egy kicsit rockosabb hangulata lett a kollekciónak. Színek tekintetében - az évszaknak megfelelően -  a fekete dominált, mellette pedig a piros és a szürke szín jelent meg leggyakrabban. Ellenérzést kelthet ebben a kollekcióban is, hogy nem kifejezetten hordható darabokról van szó, ugyanakkor a tervező maga is kifejtette, hogy ezeket a ruhákat nem a magyar, hanem a kínai és a japán piacra szánja. 








Kata Szegedi: 

A "New Generation" tagjai közül Szegedi Kata őszi-téli darabjai lettek a kedvenceim. A Paradise City elnevezésű kollekciót - nevéhez híven - a Guns N' Roses "Paradise City"-je, valamint a '80-as, '90-es évek rockzenéje ihlette. "Nagyon nőiesek, mégis magukban hordozzák a rock and rollt"- mesélt ruháiról a tervező. A kollekcióban nekem legjobban a különleges, geometrikus hátkivágások, az akár ékszerként is funkcionáló cipzárak, valamint a nőies szabásvonalak tetszettek legjobban. 





0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése