2010. április 9., péntek

Stina Persson

Mai bejegyzésem témájának Stina Persson svéd kortárs festőművészt választottam.Talán furcsa lehet,hogy miért egy ruhákról szóló blogban jelenik meg a neve,pedig igenis nagyon sok köze van a divathoz!Mindemellett kevés olyan ma élő művészt ismerek,akinek a munkái ennyire jellegzetesek, valamint ilyen népszerűek az utóbbi időben.Nekem személy szerint egyik kedvenc kortárs festőm.

A stockholmi illetőségű művésznő kezdetben Perugiában tanult képzőművészetet,majd Firenzében divattervezést.Ezek után New Yorkba ment,ahol megismerkedett az illusztrálás világával. Több kiállítása is volt már,péládul New Yorkban vagy Japánban.Stina alkotásaiban a reklámok világa találkozik a művészettel,így rengeteg reklámanyagot készített már különböző cégek és termékek számára.Emellett azonban igen tehetséges a vízfestésben és egyedi minták kivágásában is.

Olyan divatmagazinokat illusztrált,mint a Vogue,az Elle,vagy a Marie Claire.De kliensei közé tartozik a Replay,a DKNY,a Volvo és az Absolut Vodka is.Saját munkásságában úttörőnek tekintik,több nemzetközi művészeti könyv is foglalkozik a stílusával,mint például a The Age of Feminine Drawing vagy a Fashion Illustration Next.

Ha valaki esetleg kedvet kapott egy saját Stina Persson kép beszerzésére,azok londoni galériákban kutassanak,mert ott gyakran előfordulnak a képei.Ezeknek az árai kb. 250-300 font körül mozognak,de tudni kell róluk,hogy nem egyediek,csak limitált számúak.Itt látható a művész munka közben:



Most pedig jöjjön Stina néhány alkotása,amelyek között megtalálható vízfestmény,papírkivágás és tintarajz is.








0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése