2010. március 31., szerda

Alexander McQueen 1969-2010

Sokkoló hír érte a divat rajongóit február elején.A híradások ugyanis arról számoltak be,hogy a lázadó divattervező,Alexander McQueen felakasztotta magát londoni lakásában.Sok pletyka keringett azzal kapcsolatban,hogy anyukája halála lehetett a kiváltó ok,esetleg az,hogy elhagyta a szerelme,de a valódi okot soha nem fogjuk megtudni.Az viszont biztos,hogy a divatvilág az egyik legkreatívabb és kísérletezőbb alkotóját vesztette el.Nekem személy szerint mindig az volt a véleményem róla,hogy a ruhák,amelyeket tervez,inkább műalkotások,mindsem hordható darabok.Néha talán túlságosan is elvetette a sulykot,néha talán rossz kritikát is kapott,de minden egyes darabja maradandó élményt nyújtott.Ő volt az a tervező,aki kiállt a drogos ügyletei miatt "munkanélkülivé" vált Kate Moss mellett,aki először alkalmazott amputált lábú modellt a kifutón és akiért oda volt Björktől Madonnán át az összes híresség.Legutóbb például Lady Gaga Bad Romance című klipjében láttuk viszont McQueen ruháit.


Legismertebb kollekcióiból csináltam egy összefoglalást,amely során megnézhetjük az utolsó,Párizsban bemutatott darabjait is.

2008-as nyári kollekció,itt még csupa szín,hippi stílus jellemzi.A rózsaszín ruha Nicole Kindman kedvence.




2009,őszi kollekció.Mindenkit sokkoltak az ijesztő sminkek és a hatalmas kalapok.Sokkal inkább érvényesül a párizsi sikk,mint eddig bármelyik kreációjában.Sötét tónus és elegancia,vörös és fekete.




2010 tavaszi kollekció: McQueen kultikus bemutatója.Vibráló színekkel,már-már festmény-szerű anyagokkal,űrkorszakot idéző sminkek,frizurák és a futurisztikus platform cipők.




A 2010-es resort kollekció legemlékezetesebb darabjai.Sok hírességen láthattuk viszont mindkettőt.



Az utolsó kollekció képei.Sokak szerint ezekben a darabokban már a halál közelségét lehet érezni. A ruháknak csak a 80%-a lett kész,a többit McQueen csapata pótolta ki.A képek alapján elmondható,a tervező legérettebb alkotásait hagyta ránk ebben a kollekcióban.Az extrém színek helyett az arany,a vörös és a fehér dominál.Enyhe szecessziós hatást érzek a ruhákon.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése