2012. november 2., péntek

Eleanor Hardwick varázslatos világa

A legfiatalabb fotósgenerációhoz tartozó Eleanor Hardwick 1993-ban született az angliai Oxfordshire-ben. A divatfotózás iránti szenvedélye 12 éves kora óta töretlen, ekkor fedezte fel, hogyan tudná önmagát kifejezni a fényképezés segítségével. Képei hamar nagy népszerűségre tettek szert a világhálón, ennek köszönhetően figyelt fel rá többek között a brit Vogue és a Dazed & Confused magazin is, ahol gyakran megjelennek róla cikkek, valamint álatala alkotott fotósorozatok.



Fiatal kora ellenére már olyan megrendelőknek készített képeket, mint a Harper’s Bazaar, a Marie Claire Enfants, a Tatler, a Polydor vagy a Sony. Fő célkitűzése, hogy elismert divatfotós legyen, aki a leghíresebb divatmagazinoknak dolgozik. Életét Brightonban képzeli el, ahol a tenger, a város és a vidéki Anglia minden előnyét élvezheti. Emellett szerinte ezen a tájon sokkal nyitottabbak, a művészet iránt befogadóbbak az emberek.





Annak ellenére, hogy nem érzi magát tipikus tinédzsernek, saját képeinek fő koncepcióját mégis szinte mindig a játékos gyerekkor inspirálja. Ebben a varázslatos világban jelennek meg modelljei, akik mintha nem is a valóságból érkeztek volna. Különösen érdekli az az elképzelés, milyen lehet gyerekként egy felnőtt, illetve felnőttként egy gyerek testében élni. Emellett rengeteg ötletet merít használaton kívüli tárgyakból, törött bútordarabokból, melyeket bolhapiacokon, vásárokon talál.





Amellett, hogy tehetséges divatfotós, gyakran alkot művészibb hangvételű fényképeket is. Szabadidejében szeret rajzolni, illusztrációkat készíteni, illetve az írás is nagy szenvedélye.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése