2014. november 1., szombat

DIY: Halloween töklámpás

A mai bejegyzésem nem kapcsolódik szorosan a divat világához, de aktualitása miatt nem hagyhattam ki ezt a cikket! Még nem késő, hogy Ti is elkészítsétek a halloweeni töklámpás dekorációt! Csak egy sütőtök, egy ceruza, egy kanál és egy kés szükséges hozzá.



Először álmodjuk meg a tök arcát! A mi döntésünktől függ, hogy haragos lesz vagy inkább rémisztő, kedves arcú vagy vicces. Ha kitaláltuk, a tervezett arcot rajzoljuk rá ceruzával a tök egyik oldalára! Ezután a tetején rajzoljunk egy kört, ez lesz majd a tök kalapja. 



A tök tetején lévő kört késsel vágjuk ki és óvatosan vegyük le a "fejéről" a kalapot. Így betekintés nyerhetünk a belsejébe, melyből egy kanál segítségével szedjük ki a magokat és a húsát. Finom és egészséges rágcsálnivaló készíthető, ha a kikanalazott magokat pici olajjal és sóval a sütőbe tesszük kb. 1 órára!


Ezt követően a megrajzolt vonalak mentén óvatosan, de erőteljes mozdulatokkal faragjuk ki a tök arcát. Végül helyezzünk a tök belsejébe gyertyát, gyújtsuk meg és rakjuk vissza a tetejét. Éjszaka csodaszépen világít, nagyon különleges hangulata van! 




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése