2011. augusztus 10., szerda

Nyári Trendek 2011

Már augusztus van, így a nyári trendekkel kapcsolatos bejegyzésem kezdi aktualitását veszteni, de azért röviden, összefoglaló jellegűen írnék néhány nagyobb nyári divathullámról (melyek alapvetően nemcsak a 2011-ben, de minden nyáron jelen vannak öltözékünkben).

Az első szettet városnézésre ajánlom. Nyárias, lazább összeállítás, azonban nőies és elegáns is. A virágos ruha mellé mindenképpen szandált, sarut ajánlatos venni, mert az egész napos városnézéseket magassarkúban nem igazán lehet bírni. Esténként, amikor hűvösebbre fordul az idő, a ruhát feldobhatjuk egy nőiesebb fazonú farmerdzsekivel.



A második a hippi trend, amely a nyári fesztiválokra ideális. A lényege, hogy mindent szabad, sok-sok szín és minta (főleg virágok) jellemzi, emelett a természetes anyagok (például a szalma, len) is szerephez jutnak. A fesztiválokra szintén érdemes kényelmes cipőt választani, megjelenésünket pedig feldobhatjuk egy különlegesen befonott frizurával, esetleg fejdísszel. Rengeteg kiegészítő kötelező!





Egyszer már írtam bejegyzést a matróz stílusról, de ez is olyan divathullám, amin nem fog az idő. Továbbra is a kék, a piros és a fehér szín dominál, valamint a keresztben csíkos minta. Ezzel a trenddel leginkább a tengerparton, nyaralás közben találkozhatunk, de egyre több az "urbánus matróz" is. Népszerűségét annak köszönheti, hogy sokféle stílusa van, lehet elegánsabb (magassarkúval társítva), sportosabb, de meg kell említeni Kate Moss kedvencét, a "rocker matróz"-t is (ilyenkor a kék helyett fekete színt használnak).




Végül az a trend következik, amely a legkevésbé népszerű a magyar nők körében, ez pedig a neon szín. Míg mi félve veszünk fel egy-egy élénkebb ruhadarabot, addig a legnagyobb divatházak tervezői arra buzdítanak, hogy keverjük is őket! Így számukra teljesen természetes egy narancssárga nadrághoz pink vagy citromsárga felsőt viselni. Ha nem akarjuk ennyire követni a divatot, akkor elég, ha néhány élénkebb kiegészítőt választunk. De ha meg merjük kockáztatni a neonos öltözéket, egy fehér blézerrel, vagy egyéb pasztellesebb ruhadarabbal vissza tudunk venni a vadságából. Ezt a stílust leginkább nyáresti partikra ajánlom.


(A ruhák beszerzési helyei: Alberto Zago, Cango & Rinaldi, Mango, New Yorker, Promod, Ray Ban, Tally Weijl, Valentino, Vögele, Zara)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése