2011. szeptember 13., kedd

Divatkalauz 2011 ősz-tél

A divat világában szeptemberben minden az új trendek körül forog, így én sem mehettem el mellette szó nélkül. Végigtanulmányoztam a nagyobb divatházak őszi-téli kollekcióit és a gyakran, több tervezőnél is megjelenő színeket, darabokat összeválogatva készítettem egy kis áttekintést, hogy a Divatkirályság olvasói könnyebben eligazodjanak az idei téli trendek között.

Színek:
Ha megnézzük a legnagyobb divatházak őszi-téli kollekcióit, egyértelműen a fekete szín dominál. Vannak tervezők, akik ezekben a hónapokban csak tetőtől talpig feketében engednének ki minket az utcára. A sötét egyhangúság mellett azért minden évben megjelenik pár olyan színárnyalat, amiből érdemes beszerezni egy-egy téli ruhadarabot. Idén is van választék:

A piros szín idén is trendi, szinte az összes tervező kollekciójában megtalálni. Jót tesz az ember hangulatának és a szürke, téli napokat feldobja a rengeteg árnyalatban pompázó piros. A kifutókon az élénk, narancssárgás variációk mellett feltűnik a tűzoltópiros, a meggy és a sötétebb, bordósabb árnyalatok is. Kiegészítőknek piros, illetve fekete darabokat ajánlanak a divatházak.



Továbbra is hódít a fehér! Idén is nyugodtan be lehet öltözni hópehelynek, lehet kötött pulóver, meleg kabát vagy kisestélyi, a trend nem változik.



A rózsaszín új színfoltként jelenik meg több tervező téli kollekciójában is. Míg az előző években csak néhány világosrózsaszín estélyit láthattunk, addig idén a halványtól az eperszínen át a pinkig rengeteg árnyalatot használnak. Nemcsak a télikabátok, de a pulcsik, esőkabátok és az elegánsabb kisestélyik is a rózsaszín valamely tónusában tündökölnek.



Szkarabeusz: az ókori Egyiptomban mágikus képességet tulajdonítottak neki, amiben gyönyörű, csillogó zöld színe is közrejátszott. Idén télen az ehhez hasonló fényes anyagú, fémesen zöld színű öltözékek is divatosnak számítanak. A bevállalósabbak a Roberto Cavalli-féle zöld blézert is viselhetik, a kevésbé bátraknak pedig ott van egy-egy elegánsabb zöld szaténruha, kisestélyi.



Fekete ruhákból Dunát lehetne rekeszteni, ezért itt inkább a bálokkal, ünnepekkel teli hónapok kulcsdarabjaiból, a fekete estélyikből mutatok ízelítőt. A ruhák a hidegre tekintettel minden esetben hosszúak, azonban láthatjuk, hogy a vállmegoldás minden tervezőnél más és más. Akad pántnélküli, spagettipántos, nyakbakötős és csipkebetétes is.



Kiegészítők:
A tél elmaradhatatlan kellékei a sapkák, kalapok, kapucnik. Idén sincs másképp! Ezek a ruhadarabok nemcsak praktikusak, de nagyon egyedivé lehet varázsolni velük a megjelenésünket. A sapkák helyett idén az elegánsabb, ősziesebb kalapok a divatosak. Emellett hódítanak a különböző egyenruhákhoz társítható tányérsapkák, valamint Vivienne Westwood újra divatba hozza a kendőt. Kapucnik terén is az elegánsabb, meleg szőrrel borított darabok az irányadók. A szín nincs kőbe vésve, lehet fehér, fekete vagy barnásabb árnyalatú is.






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése