2010. július 14., szerda

Haute couture nyár

A bevásárlóközpontokban beszerezhető fürdőruhák mellett nem feledkezhetünk meg a divatházak által kínált darabokról sem. Mind a tavasz-nyári, mind a resort kollekciókban kapnak helyet fürdőruhák. A tervezőknek sajnos más az elképzelésük a nyaralásról és a tengerparti fürdőzésről, mint a halandó embereknek. A kifutón látott bikiniknek ugyanis semmi funkciójuk nincs, azonkívül, hogy különlegesek. A most bemutatott fürdőruhák még tavaly jelentek meg a kifutón, hogy a potenciális vásárlóknak legyen idejük felmérni a kínálatot.


Egyrészesek:


A Gucci divatház az elegancia híve fürdőruha témában is. Dominál az egyrészes, minimalista elegancia, letisztult színekkel és rafinált pántokkal.






Diane von Furstenberg minden nyáron színes, fiatalos kollekcióval rukkol elő. Az idei nyárra ő is az egyberészes fürdőruhát ajánlja, legyen az pöttyös vagy virágmintás. Kiegészíthetjük a strandszettet arany szandállal és színes kiskabáttal is.


Karl Lagerfeld szerint egy nőnek még a strandon is a legelegánsabb színt kellene hordania. Fekete fürdőruha, fekete kalap és fekete kendő,ehhez pedig jelmezbálba illő napszemüveget párosít a Chanel.



A Chanellel ellentétben, a Blugirl kifutóin a harsány színeket és mintákat láthattuk. Egyrészes fürdőruhájuk, amelyen a felirat "I love you" talán az egyetlen olyan darab, amely hordható a divatházak kínálatából.




Frankie Morello fürdőruhája valahol félúton van a cowboylány és a tengerészlány között. A tervező a szetthez színben passzoló esőkabát bolerót is megálmodott.





Szintén a tengerész hatás érződik Jean Paul Gaultier egyrészes darabján is. Ebben a fürdőruhában nehéz lenne strandolni! A 20-as 30-as éveket idézi, nemcsak a ruha szabása, de a modell frizurája és sminkje is.




Az Issa bemutatója szemet kápráztatóan szép volt. Élénk színek és fiatalos szabás jelent meg a kifutón. Azon kevés kollekciók közé tartozik, amelyeken a felvonultatott ruhadarabok ténylegesen hordhatók is.




A Rosa Cha - amúgy hordhatatlan - fürdőruhái közül kiemelendő ez a rafinált szabásvonalú egyrészes. A narancssárga és a világoskék színben jól illik egymáshoz, és az elől gombos megoldás is érdekessé teszi a darabot.





Bikinik:



A Blugirl "I love you" kollekciójában nemcsak egyrészes, de bikini fazonú fürdőruhákat is találni. Azonos mintájú szandál és kiskabát illik hozzá, piros kiegészítőkkel. A régi korokat idéző kendőt azért el lehetett volna hagyni.




Szintén Blugirl, szintén csajos, szintén hordható bikini. A retró úszósapka azonban kerülendő!

PPQ a márkája ennek a 60-as éveket idéző, pöttyös, masnis bikininek. Szép fazon, nőies báj jellemzi, ez teszi hordhatóvá, már már kötelezővé. Sok tervező erőlteti a fekete fürdőruhát, ebben az esetben jó választás volt.

Az Emporio Armani bikinije a tavasz színeiben pompázik. Felső része olyan, mint egy mellény, alsó része pedig a 50-es, 60-as éveket idézi. Türkizkék színe miatt jól mutat szépen lebarnult testen. Anyagában passzoló cipő, színében illő szalmatáska kiegészítőket ajánlanak hozzá.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése