2012. február 3., péntek

Divatos finomságok

Ebben a hideg, borús időben mi tudná az ember szívét, lelkét jobban felmelegíteni, mint az édesség! Bizonyított tény, hogy ezek a finomságok jó hatással vannak a boldogsághormonjainkra, éppen ezért télen sokkal többet "bűnözünk" és gyakrabban elcsábítanak minket a sütik, csokik. A mai bejegyzésemben összegyűjtöttem, az utóbbi években miként jelentek meg az édességek a divat világában. Vigyázat! Könnyen éhes lehet tőle az ember!


A bejegyzés ötletét a Cupcakes & Cashmere blog kreatív fotói adták. A blogger gyönyörű designer cipőket állított párhuzamba finomságokkal. Így például Christian Louboutin klasszikus cipellőjének a Haribo Berries gumicukrai felelnek meg, de találni az M & M's és Jelly Belly hasonmásokat is.



A Mulberry 2012-es tavaszi-nyári kollekciójának kampányfotói szintén az édességek világába repítenek minket. Az idén trendi fagylaltszín dominál a ruhák esetében, a minden nyáron divatos fagyik meg a háttérben! De a hatalmas tölcsérek mellett cukorbotokat, cukorszórást és jégkrém pálcikákat is találunk, természetesen életnagyságban. A kampányképek elkövetője Tim Walken divatfotós.



A koreai Vogue Girl 2011-es áprilisi számában "The queen and the cakes" címmel láthatunk szemet gyönyörködtető fotósorozatot. Ez esetben nem is annyira a ruhán, mind inkább az enteriőrön van a hangsúly, a csodálatos háttér miatt csak másodlagos, mit is visel a modell. A képek hangulatát egyértelműen Sophia Coppola Marie Antoinette-je ihlette, de erről később még részletesebben fogok írni.



Terry Richardson, a botrányos divatfotós a Vogue Paris számára készített fagyizós/sütizős képeket. A ékszereket bemutató modell, miközben Yves Saint Laurent és Cartier csodákban pózol, elszürcsöl egy Starbucks turmixot, eszik egy muffint vagy elnyal egy fagyit. A képek - a fotós sajátos stílusára jellemző módon - nagyon emberiek, mintha csak mi készítettük volna az egyik barátnőnkről sütizés közben.



Amellett, hogy rengeteg csodálatos fotósorozat kiegészítői a különböző finomságok, van, amikor melléfognak velük. A 2008-as Tokiói Divathét alkalmával megrendezett Tokyo Sweet Collection Show-n lehetett látni egy-két érdekesebb, viccesebb darabot. Az édességek által inspirált kollekció kiegészítőit különösen bizarrnak találtam, például a macaron-kalapot, vagy azt a fejfedőt, amely tulajdonképpen egy hatalmas torta volt.



Végül jöjjön az a film, amely sok-sok divatfotóra, tervezőre és cukrászra is hatással volt, a Sophia Coppola által rendezett Marie Antoinette. A királyné költekező, gondtalan életét mi mással is lehetett volna jobban bemutatni, mint azokkal a dolgokkal, amelyeket a nők annyira szeretnek: drága ruhák, ékszerek, frizurák, édességek. A filmben folyik a pezsgő, eszik a szebbnél szebb süteményeket, tortákat (amelyek a régi francia cukrászat, a Ladurée remekei) és próbálgatják a csodás rokokó ruhakölteményeket (a jelmeztervező Oscar-díjat kapott). A film hangulata sokakat elvarázsolt, hiszen a bemutatója után sorra jelentek meg az általa ihletett divatanyagok, jöttek létre ezzel a stílussal foglalkozó blogok és természetesen a Vogue is lecsapott rá, egy fotózás erejéig.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése