2011. november 3., csütörtök

Az ősz sztárja: a vörös Gucci estélyi

Régebbi, Velencés bejegyzésemben már említésre került a divathetek egyik legszebb estélyije, amely a Gucci őszi-téli kollekciójának kiemelkedő darabja. A milánói debütálása óta minden jelentősebb nemzetközi divatlapban megjelent, emellett a vörösszőnyeges események gyakori résztvevőjévé vált. Lássuk, hogyan sikerült a vörös ruhának 2 hónap alatt meghódítania a divatvilágot!


A Gucci divatház őszi-téli divatkampányának fotóin is megjelenik, bár nem olyan hangsúlyosan. A szabása helyett inkább a különleges borvörös árnyalatát helyezik előtérbe, amely szín az egész kollekcióban fontos szerepet kap, nemcsak a ruhák, hanem a kiegészítők és a sminkek esetében is. A sötét hangulatú divatfotókon kiragyog ez a gyönyörű árnyalat.


A kínai Vogue külön megszerkesztett egy Gucci mellékletet, melynek címlapján természetesen szintén ez a ruha szerepel, többféle árnyalatban. A borvörös mellett türkizkék és lila színekkel is találkozhatunk.


A spanyol Harper's Bazaar címlapján ugyanúgy Gucci remekműben pózol Aymeline Valade modell. Itt fehér hátteret választottak a szín kiemelése érdekében, emellett szemügyre vehetjük a ruha uszályának teljes kiterjedését és a rétegeit is. A sminkes azonos árnyalatú rúzst használt a még drámaibb hatás érdekében.


A török Harper's Bazaar októberi számában találtam rá Paola Kudacki gyönyörű fotósorozatára. (Ugyanez szerepel a szeptemberi angol HB-ban is.) A sivatagi táj, a világoskék ég és a fehér homok kontrasztja tökéletes hátteret biztosít a szebbnél szebb ruháknak. A fotókon a szivárvány összes színével találkozhatunk, a smaragdzöld, a sárga és a fényes sötékék mellett természetesen a vörös is szerepel, melyet a Gucci estélyijével jelenítettek meg. A fotós itt is igyekezett minél jobban megmutatni a ruha esését, lágyságát, különlegességét. Sikerült neki.


A magazinfotók közül a végére hagytam a már egyszer bemutatott - azóta is személyes kedvenc - Grazia-féle Velencés képet, melyen talán a legjobban sikerült megjeleníteni a ruha különleges esését és színét.


 Amellett, hogy az újságokat elözönlötték a Gucci ruhái, természetesen a filmpremierekről, vörösszőnyeges eseményekről sem hiányozhattak. Ugyan sokan mondják, hogy ez az árnyalat nem mutat jól a vörös szőnyegen, mégis több híresség is ezt választotta. Jennifer Lopez a MET gálán viselte, de Carolina Ferraz, valamint Natasha Poly (aki több Gucci kampányban szerepelt) is ezt választotta. Utóbbi a tollas (virágos?) díszítés nélkül jelent meg, ezzel kissé egyszerűbbé és merészebbé tette a különleges estélyit.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése