2012. március 24., szombat

A dandy gardróbja

Pete Doherty brit énekes, dalszövegíró, akit a The Libertines, majd a Babyshambles zenekarból ismerhet a nagyközönség és akinek Kate Moss-al való viharos kapcsolatáról naponta cikkezett a sajtó, összeállt a Kooples-el egy rendhagyó kapszula kollekció erejéig. A ruhák elméletileg 2011 őszén kerültek volna forgalomba, a megjelenést azonban el kellett halasztani a rocksztár 6 hónapos börtönbüntetése miatt, melyet kokain birtoklásáért szabtak ki rá. Végül idén tavasszal (március 14-én) kerültek ki a Kooples polcaira a Doherty stílusát tükröző ruhák.


A kollekcióra a '60-as évek brit szubkultúrái, mint például a skinhead vagy a mod is hatással voltak, de emellett felhasználták Pete vintage dandy ruhatárát is ihletforrásként. Az öltözékek vonalvezetése letisztult, elegáns, ugyanakkor nem túl szigorú, sokkal inkább a lazaság, az indie hangulat jellemzi a darabokat. Minden ruha hordható, a kevésbé bevállalósak is megtalálják számításukat. Persze  akadnak különleges darabok azoknak is, akik feltűnésre vágynak, ilyenek például a vintage kalapok és a nadrágtartók.








A kollekció lookbook-ját nézegetve nem csak férfi, hanem női darabok közül is válogathatunk. A ruhák modellje Irina Lazareanu, Pete Doherty barátnője, akivel híresen botrányos viszonyt folytat az énekes. A hölgyeknek szánt öltözékeken is erősen érződik a dandy stílus, ugyanakkor a férfiasabb zakók, kalapok, nadrágok mellett egy rafinált szabású tavaszi ruha is helyet kapott a kapszula kollekcióban.


Aki magáénak érzi Pete Doherty stílusát, az látogasson el a www.kooples.com oldalra, ahol a teljes kollekció megtekinthető, árakkal együtt.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése