2012. március 28., szerda

Az Es tu un Ange? Tavasztündérei - interjú Rideg Natalival



(Forrás: www.facebook.com/PeterJuhaszPhoto)
Rideg Natali, az Es tu un Ange? (Te Angyal vagy?) tervezője szerint minden emberben van egy bizonyos kettősség, tehát ugyanannyira vagyunk angyalok, mint amennyire ördögök, nem lehet a kettőt elválasztani egymástól. Ezt a dualitást figyelhetjük meg az általa tervezett ruhákon is. Bár a tavaszi kollekciók mindig ártatlanabbak, lágyabbak, a kisördög ott bujkál az áttetsző anyagokban, a merész szabásvonalakban. Egyszerre szűziesek és szenvedélyesek, romantikusak és vadak. Olyanok, mint a nők.



 - Mikor kezdtél el érdeklődni a divat iránt?

- Több meghatározó divattal kapcsolatos élmény is ért, amelyek azóta is jelentősen befolyásolják a munkámat. Ilyenek például a régi pesti szalonok - Rotschild Klára vagy a Kék Duna - felejthetetlen bemutatói, valamint az "Ez a divat" kiadványok, melyek tovább erősítették divat iránti rajongásomat. Később ezért választottam a Budapesti Divatiskolát, majd miután befejeztem, egy párizsi tanulmányúton vettem részt, amely olyan jól sikerült, hogy több hónapig a városban maradtam. A kint töltött idő jelentősen formálta a stílusomat, megihletett.




- Hogyan született meg ez a különleges név?
- A névadás sorsszerű volt. Még 2009-ben egyik nap otthon ültem a szobámban, amikor váratlanul egy angyalszobor leesett a szekrényről és összetört. Pár perccel később egy divatkönyv követte, amely az eséstől a "klasszikus divat" oldalon nyílt ki. Ezután egyértelmű volt, hogyha belevágok ebbe a nagy tervbe, az angyalok is mellettem állnak majd. Más megközelítésből pedig ez a mondat a franciák egyik kacérkodó ismerkedő szövege, hiszen arra a kérdésre, hogy "Te Angyal vagy?" nem feltétlenül igen a válasz!




- Mi inspirál az alkotás során?

-Nagyon szeretem a régi, fekete-fehér filmeket, amelyekben a nők stílusosan, igazi dívaként szerepeltek, gondoljunk csak Greta Garbo-ra és az általa alakított karakterekre. A '90-es évek nagy hatású francia Haute Couture divatházainak (sajnos sok közülük azóta megszűnt) kollekciói is hatottak rám, de jelentős ihletforrásként szolgálnak a családommal közös kirándulások, nyaralások is. Persze ezek csak "közvetett" inspirációk, de megteremtik a hangulatot, az alapot a kollekcióhoz.

- Mesélj az új kollekciódról!
- A tavaszi-nyári kollekciót Vágó Réka cipőtervezővel közösen készítettük. Az volt a kiindulási pont, hogy kinek van kedve nyáron, tikkasztó hőségben magassarkúba bújni? Nyilván senkinek, mindenki inkább a kényelmes sarut vagy szandált választja. Az elegáns magassarkú híveinek találtuk ki a megoldást, hogy a lábuk helyett a pólójukon hordják ezeket a lábbeliket. Arra törekedtünk, hogy a kollekció azok számára is elérhető legyen, akik egy Rekavago darabot nem engedhetnek meg maguknak, így a pólók viselése közben tulajdonképpen egy Réka által tervezett cipőt hordanak. Idén az angyalok helyett a tündérek határozták meg a kollekciót, a pólókon is tündércipellők jelennek meg. Magyarországról beszerzett saját anyaggal, egyedi szabásmintával dolgozunk, ezért bátran nevezhetjük "unique t-shirt"-nek az elkészült darabokat.




 

- Nyikos Dóra ékszertervezővel is kollaboráltál egy nem mindennapi ékszerkollekció erejéig.

- A tavasz közeledtével megalkottunk egy szerelemkristályt, mellyel az ember bevonzhatja a nagy Ő-t. Ugyanakkor ezek az ékszerek is kapcsolódnak a tavasz-nyári kollekcióhoz, mert a féldrágakövek akasztója egy cipőfűzőre hasonlít, amely összefügg a pólókon megjelenő tündércipellőkkel.


- Mik a jövőbeli terveid?

- Szeretnék nyitni külföld felé, különösen Ázsia irányába. Nagyon fontosnak tartom, hogy a márka piacképes legyen és megállja a helyét idegen országokban is. Emellett fontos célkitűzés a tervezett ruhák minőségének, kidolgozottságának szinten tartása. Egy sikeres kollekció megalkotása nem okoz különösebb gondot, de egy márkát huzamosabb ideig magas színvonalon tartani már nem olyan egyszerű dolog.




- Hol lehet megvásárolni az Es tu un Ange? csodaszép tündérpólóit?

- Itthon egyedülálló módon saját webshop áll a vásárlók rendelkezésére, amely a www.etuashop.com oldalon érhető el, emellett az érdeklődők az Ourstyle Boutique-ban is találkozhatnak Es tu un Ange? darabokkal.

- Köszönöm az interjút!


Képek forrása: http://martonkecskes.com/

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése