2010. február 19., péntek

New York-i Divathét VII. és VIII. nap

Nagy izgalommal figyeltem a New York-i divathét utolsó két napját.A rengeteg bemutató között volt ugyanis a Marchesa és Oscar de la Renta showja is.


A Marchesa nagyon népszerű a sztárok körében,szerintem ők vezetik a "leggyakrabban megjelenő márkák a vörös szőnyegen" listát.Nem is csoda,hiszen a Marchesa divatház mindig is szakértő volt a gyönyörű estélyik megalkotásában.Legyen szó nyári vagy téli kollekcióról,a báliruhák elmaradhatatlan kellékek.Ez idén sem volt másképp.A szokásos,letisztult vonalvezetés,lágy pasztellek,csipkék és tollak alapvetően meghatározták az irányvonalat.




Emellett az eddig kevésbé jellemző vörös és a sötétebb kék is megjelent,az egyszerű vonalak mellett pedig a sok fodor is helyet kapott.





A régebbi kollekciókból is "loptak át" ötleteket.Katy Perry tavalyi Marchesa ruháján hasonló csipke motívum jelenik meg,mint az idei darabokon.





Oscar de la Renta az egyik kedvenc tervezőm.Azért nem mondom, hogy a legnagyobb favoritom,mert már-már annyira törekszik a mai nőknek tervezni,hogy ettől kicsit régimódinak hat a stílusa.Ez persze nem azt jelenti,hogy nincs fantáziája, inkább csak azt,hogy sok tervezőtől eltérően,ő nem akar annyira kísérletezni.Sokkal inkább hordható,elegáns holmikat tervez.Igazi klasszikus a divat világában.Idén is folytatta az eddigi vonalat,legyen szó kosztümről,koktélruháról vagy estélyiről.Főleg a lila és a zöld árnyalatai dominálnak. Szerintem a most következő ruhadarabok közül hamarosan mind feltűnik valamilyen hírességen.


A lila sok helyen megjelent,rendhagyó módon,gyakran pirossal párosítva.

A klasszikus nő viselete:kígyóbőr laptáska,festett körmök,csillogó harisnya


Tavaszi hangulatú ruha,ami csak a fekete szín komorsága miatt került a téli kollekcióba

A méregzöld szín is kiemelt szerepet kapott


A Renta-estélyik egyik tipikus fajtája a "királylányos" stílus,amit most még a rózsaszín is erősít

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése