2010. február 17., szerda

New York-i Divathét VI.nap

A hatodik nap termése:Vera Wang,Mulberry,Marc Jacobs.


Vera Wangról nem tudtam sokat,csak annyit,hogy nőies,klasszikus stílusú ruhákat tervez.Nem cáfolt rá erre őszi kollekciójával sem.Három jellegzetes darabot emelnék itt ki.

Ez a fekete koktélruha a kollekció egyik legszebb darabja. Szerintem hamarosan a sztárok is felfedezik maguknak,annyira a vörös szőnyegre való.Felső részén ezüst,alsó részén arany flitterek díszítik.Ez a két szín alapvetően nem illik össze, a ruhán mégis gyönyörűen mutat.A fekete szín,valamint a ruha anyaga a báli szezont juttatja eszembe.Még a fekete harisnya is elmegy mellé,pedig nem rajongok igazán a "báli ruhához harisnyát" összeállításokért.


Ennek a tunikának színe és anyaga fogott meg.Igazi téli szín, mégis nagyon elegáns ez a sötétkék árnyalat,ami a kék szemet még jobban kiemeli.A selyem(hatású?)anyag esése és az oldalpánt kicsit rafináltabbá teszi a ruhát.Tetszik hozzá a fekete hosszú kesztyű.

Az utolsó darab ez az elefántcsont színű,pánt nélküli felső. Szintén az anyaga,az esése tetszik.Az árnyalattal önmagában nem lenne bajom,de a téli sápadtságra csak ráerősít a világos szín.Még annyi hozzáfűzni való,hogy a modellek haja egy lightos Amy Winehouse frizura,amely ilyen visszafogott módján nagyon szép és elegáns.

A Mulberry-t a Vogueból ismertem meg,eleinte számomra teljesen ismeretlen divatház volt.Azonban észrevettem,hogy Európában nagy népszerűségnek örvend.New Yorkban bemutatott kollekciójuk fő jelszavai: állatminta és ciklámen szín.Ez külön-külön is megjelent,de bizonyos darabok esetében ötvözték is.





Szerintem nincs olyan ember,aki valamilyen úton-módon ne hallott volna már Marc Jacobsról.Ha máshoz nem,hát a Louis Vuitton-hoz lehet őt kötni.Emellett azonban saját kollekciója is van (Marc by Marc Jacobs).Az ideiben a fekete az uralkodó szín,de mellette megjelent az arany,ezüst és szürke is.Itt látható néhány gyönyörű,klasszikus fazonú koktélruha.




0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése