2012. április 3., kedd

A nyár öt pillanata (2. rész)

Nagyjából egy hónapja már írtam ilyen címmel egy bejegyzést, ez most annak a 2.része, melyben újabb csodaszép nyári kampányképek játszák a főszerepet. Továbbra is azokat a fotókat igyekeztem összegyűjteni, melyek kifejezetten a nyári életérzést közvetítik fehér homokos, pálmafás tengerpartokkal, türkizkék medencékkel. Mindegyik kampányfotó az adott márka 2012-es tavaszi-nyári kollekcióját mutatja be, de én inkább a nyárra helyeztem a hangsúlyt. Kellemes "sütkérezést"!

Guess by Marciano:

Ezek a képek az 1.rész közzététele után nem sokkal "tudatták velem", hogy hiányosságok történtek, hiszen a gyönyörű helyszínen készült divatfotóknak valóban helyük van 2012 legszebb nyári divatkampányai között. Itt inkább a medence partját részesítették előnyben, de egy-egy képen azért a tenger is megcsillan. A ruhák alapvetően túl elegánsak ehhez a közeghez, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy például a narancsszínű selyem  milyen csodásan mutat a türkizkék, enyhén fodrozódó víztükrű medence közelében. Külön figyelemre méltóak a hatalmas kiegészítők, melyeket nyáron mi is bátran bevállalhatunk!





Versace:

A Versace idei, Mert & Marcus által fotózott kampánya nem igazán tetszik. Azért került bele mégis a bejegyzésbe, mert nagyon sok helyen megjelent, rengeteg újság, internetes oldal áradozott az olasz márka képeiről. Emellett a ruhákat Gisele Bündchen modell mutatja be, aki nagy népszerűségnek örvend a divatvilágban, így ezért a sorozatáért is oda voltak a rajongói. A jelenetek itt is egy medence partján játszódnak, azonban nem a hétköznapi értelemben vett nyári hangulat jelenik meg a fotókon. Az alkotók kék szűrőt használtak, amitől egyszerre lettek hidegek a képek, ezzel együtt mégis úgy érezzük, a fotók fülledt, párás időben készültek, olyan meleg volt, hogy már látni sem lehetett rendesen...csak kéken. Nem vagyok oda ezért a sorozatért, de a hosszú Versace estélyit azért szívesen elfogadnám!





Bershka:

A Bershka kampányképei kicsit kakukktojásnak számítanak a fotók között. Nemcsak az a különbség, hogy nem egy luxusmárkáról van szó, de a képek hangulata is egészen más, távol áll az egzotikus, trópusi helyszínektől. Nekem ettől függetlenül nagyon tetszenek! Egy olyan haverokkal lógós, heverészős, napsütötte nyári délutánt mutat be, amelyre több hónap után, a téli fagyoskodásban is emlékezni fogunk. Pár szó a ruhákról: nem tetszenek, de a kiegészítők, különösen a hippis napszemüvegek nagyon jók!




Desigual:

Nagy rajongója vagyok a spanyol márkának, különösen azért, mert ruháiról mindig a nyár jut eszembe. Színes, hippis darabjait azonnal be lehet azonosítani, rögtön tudjuk, hogy a Desigual-ról van szó! A nyári kollekcióhoz csodálatos kampányképeket is készítettek, melyeknél a helyszín ismét a tengerpart, illetve egy kis partmenti fakunyhó, ahová be lehet menekül a forróság elől. Engem a fotók erősen emlékeztetnek Paul Gauguin Tahitin készített festményeire. A nagyszerű hangulatú sorozatmellett a ruhákat is érdemes szemügyre venni, hiszen idén sem kell csalódnunk, minden egyes Desigual darab egy igazi remekmű, a személyes kedvencem a trópusokat idéző, különleges szabású bikini.







Victoria's Secret:

Végül következzenek a Victoria's Secret angyalkái, akik a márka fürdőruháinak fotózásán édeni környezetben, a mesés Bora Borán pózoltak. A viszonylag egyszerű szabású darabok háttérbe is szorulnak a csodálatos táj: a türkizkék tenger és fehérhomokos strand mellett. Itt elmaradnak az óriás kiegészítők vagy a napszemüvegek, emellett a színek is természetesebbek, visszafogottabbak, unalmasabbak (?) mint az eddig bemutatott fotókon.






0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése