2014. október 1., szerda

Mit hordjunk idén ősszel?

Hosszú hallgatás után a Divatkirályság blog visszatér! Sok újdonsággal készülök, de természetesen az eddigi rovatok is megmaradnak! Remélem, hogy naprakész információkkal tudok majd szolgálni a divatrajongó olvasóknak! 


A címben feltett kérdésre adott válaszként, mai bejegyzésemben az idei ősz legnépszerűbb trendjeit mutatom be. A leghíresebb tervezők kollekciói által diktált divatot hétköznapi emberként is könnyedén belecsempészhetjük öltözködésünkbe, csak egy kis kreativitás kell hozzá! Lássuk, mit ajánlanak a vezető divatházak a 2014-15-ös őszi/téli szezonra! 

Színek tekintetében az évszak slágere - a megszokott sötét, hideg árnyalatok helyett - a világos rózsaszín. Szinte valamennyi divatház kollekciójában helyet kapott ez a tavaszias, üde szín, melynek ezerféle árnyalatával játszottak a tervezők. A pasztelles halványtól (mint amilyen Giambattista Valli kisruhája) a sötétebb, fáradt rózsaszínig (például a Vivienne Westwood által tervezett télikabát) rengetegféle árnyalata megjelenik a kislányos színnek. Sőt, Giambattista Valli Couture kollekciójának egyik legszebb darabja egy színátmentes, a rózsaszín tucatnyi árnyalatát felvonultató nagyestélyi. 






A rózsaszín mellett a tervezők nagy örömmel használták az ezüst különböző árnyalatait. A szín mellett a fazon is meghatározó, a divatházak ugyanis kifejezetten a középkori lovagi páncélokra emlékeztető ruhákat és kabátokat vonultattak fel a kifutón. Míg a Chanel bemutatóján csak visszafogottan jelent meg ez a trend, addig a Dolce & Gabbana mind a miniruhák, mind a modellek fejdísze tekintetében alkalmazta ezt az irányzatot. 



Az őszi-téli bemutatók elmaradhatatlan öltözékei a különféle színű és fazonú kabátok. Az idei szezon nagy kedvencei - a divatházak előrejelzései alapján - a bolero-szerű kiskabátok lesznek. A fazon mellett azonban semmi sem kötött, míg a Chanel-nél pasztelles, vattacukorra emlékeztető felsőrészt terveztek, addig Carolina Herrera a kék bársonyra, a Balmain-ház pedig az állatmintára szavaz. 



A téli időszak legstílusosabb kellékei kétségkívül a kalapok, sapkák, fejdíszek, melyek nem hiányozhattak a divatdiktátorok által megálmodott kollekciókból sem. Az extravagáns stílusáról ismert Vivienne Westwood cilindereket, keménykalapokat, valamint tollas fejdíszeket tervezett az őszre, míg a Lanvin kifutóján a 16. századi férfi kalapdivat elevenedett meg.





Egy kis fantáziával bárki követheti ezeket az őszi trendeket anélkül, hogy márkás ruhákat kellene vásárolnia hozzá. Egy szép kalappal, egy rózsaszín kabáttal vagy ezüst kiegészítővel megjelenésünk tökéletesen meg fog felelni a divatházak által diktált őszi divatnak.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése